Canterbury 1226 gjorde i helgen sin första tävling på ett år och han gjorde det riktigt bra. Sista åren har ju tillbringats i Askersundsskogen och på Östgötaslätten där det inte händer så mycket och nu kastades han direkt in i hetluften på en nationell tävling som inleddes med 15 hästar i ridhuset på framridningen till första klassen en 130.

Det var en märkbart spänd kille på framridningen och han hade alla nerver på utsidan och kastade sig vid möten med andra hästar, något som han dock inte brukar göra och det släppte när han började hoppa fram. Väl inne i ridhuset så var han fortfarande lite spänd och fick svårt på distanserna så det blev tre nedslag och tidsfel.

Vi gjorde då om planen för att få honom att spänna av och få fler språng i kroppen så han anmäldes till 120 och 130 dagen efter.

Då var det en mycket lugnare kille som inte kastade sig en enda gång. Mer avpänd kom han lättare framåt i galoppen (han har så stor galopp så när han blir spänd går den bara uppåt) och hoppade en riktigt bra första runda. Han fick bara 30 min vila mellan klasserna och i 130’n hade han två nedslag men de säger vi inget om, båda kom på distanser där han fick lite trångt och han överhoppar sig fortfarande rejält ibland och det är brist på rutin och träning.

Första tävlingen på ett år med Jonas Rinné i sadeln som bara ridit honom ca 10 gånger totalt, det gjorde båda jättebra!! Så vi ser fram emot att få träna ordentligt i vinter och hinna med några tävlingar under våren innan betäckningarna drar igång igen så att han får lite mer rutin. Drömmen vore ju att även få ut honom på någon dressyrtävling men helgerna räcker nog inte till. Han är ju dock bara 9 år så en vacker dag så!

Stort tack till Jonas som red och till Malin & Hanna som groomade!

Canterbury och Jonas Rinné – Södertälje 10 nov 2012