Gott nytt år och god fortsättning till alla vänner, kunder och samarbetspartner! Nu är det 2013, ett nytt år och alla hästar är ett år äldre. 2012 var på alla sätt och vis framgångsrikt för hingstarna jag har i programmet och här kommer en sammanfattning:

CANTERBURY 2003 (Cardenio – Brandenburger)

Canterbury fick i Sverige sin första årskull föl och vilka föl det blev. Det ena snyggare och rörligare än det andra! Tre föl är värda att nämna lite extra.

Stofölet Arizona e Canterbury – Hip Hop – Cardento uppfödd av Fam Heiskanen i Vikingstad blev högst bedömda föl i Östergötland (ca 70 visade föl) med raden 997899 och 51 p! Hon är ett av årets högst bedömda föl i landet och gick till riks.

Stofölet Canra ue Quattro B uppfödd av Anita Rostner var högst bedömda föl i Mälardalen med 49 p, blev uttagen till elitfölauktionen och till riksföl.

Malizia HJ ue Maistic uppfödd av Cecilia Hjärtmyr fick 48 p i Örebro och kvalade till riksföl.

Canterbury betäckte 47 ston med 90% dräktighet så vi ser fram emot lika många lika fina föl nästa år.

I Tyskland tävlade hans avkommor framgångsrikt i både dressyr och hoppning. Han fick en till godkänd son i Canetti som dessutom var 3:e bästa dressyrhingst vid 70-dagarstestet i Prussendorf.

Här finns ett album med samlade bilder på hans svenska föl:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.431117216903775.120745.112130512135782&type=3

Canterbury kommer att fortsättas att tävlas av Jonas Rinné och stå i avel på Markebäck.

********************************************

MONTE BELLINI 2002 (Montender – Ramiro)

Monte Bellini presterat som alltid på topp. Han hjälpte tyska laget till seger i Nations Cup i Rotterdam. Han var placerad i världscupen i Göteborg och i Bordeaux GP. Han vann dessutom WC-kvalet i S’Hertogenbosch och kom 4 i finalen. Han blev dessutom uttagen att representera Tyskland i OS men fick tyvärr avstå pga infektion.

Avelsmässigt så har han lämnat premiehingstar i flera tyska förbund och borde ha närmre 15 godkända söner nu.


I Sverige fick vi bevisat att hans frysta sperma fungerar men det ska vara friska ston och en duktig veterinär. 2 av 4 ston dräktiga och både de dräktiga på första brunsten. Stort tack till Elisabeth Hemberg som hjälpte till med stort engagemang och kunnande.

Hans första 3-åring visades på 3-års här i Sverige med hoppdiplom och gick till final på Flyinge. Lakritz ue Metall uppf IH Sporthorses är dessutom visad på rådgivande och de vill se honom till bruksprov, så det är fantastiskt roligt!

Mitt 3-årssto e Monte Bellini – Cashman (hon och Lakritz är de enda 09:orna) är dräktigt med Canterbury och jag ser fram emot att se den fölungen!